خلاص شدن و جلوگیری از کاغذ گیر کرده در دستگاه چاپگر
امروزه چه پرینتر سازمانی و چه پرینتر شخصی یکی از وسایل مهم و ضروری در اداره جات، سازمان ها و حتی در منازل به شمار می آیند. گیر کردن کاغد در دستگاه چاپگر، یکی از مشکلات همیشگی افرادی بوده است که با این دستگاه سروکار دارند؛ اما سوال جدی این است که آیا راهی هم برای رفع و یا جلوگیری، از گیر کردن کاغذ در دستگاه چاپگر ها وجود دارد، که باید ما آن را انجام دهیم؟
این درحالی است که یک اشتباه کوچک در پرینت می تواند به کلی دستگاه چاپگر آسیب وارد کند و آن را از کار بیندازد در نتیجه موجب پرداخت هزینه های اضافه برای تعمیر شما به سازمان افزوده خواهد شد. در بسیاری از موارد، خارج کردن کاغذ کار آسانی است؛ که در ادامه این مقاله به شما آموزش های لازم را خواهیم داد. تا بتوانید از گیر کردن کاغذ درون چاپگرتان جلوگیری کنید. پس تا پایان با ما همراه باشید.
به طور معمول، گیر کردن کاغذ در دستگاه چاپگر، به وسیله چراغ های موجود روی این دستگاه و یا در بعضی موارد از طریق سیستم عامل رایانه ای که چاپگر به آن متصل است، هشدار داده می شود. خارج کردن کاغذ گیر کرده در پرینتر باید به صورت دستی انجام شود و پرینتر به صورت خودکار قادر به انجام آن نیست. برای انجام این کار طبق گام های ذکر شده، کاغذ را می توانید از چاپگر بیرون بکشید.
اولین گام دستگاه چاپگر را خاموش کنید:
خارج کردن کاغذ از دستگاهی که هنوز روشن بوده و به برق متصل است، بسیار خطرناک می باشد. همچنین در بعضی از چاپگر ها، اجزا و همچنین برگه گیر کرده داخل آن، به حدی داغ هستند که دست نمی تواند گرمای آن ها را تحمل کند و ممکن است به پوست دست شما دچار سوختگی شود. پس در مرحله اول پرینتر را خاموش کرده و بگذارید دمای دستگاه و کاغذ گیر کرده درون آن پس از مدتی کاهش پیدا کند، سپس به سراغ گام بعدی یعنی بازکردن درب پرینتر بروید.
گام دوم، باز کردن درب های دستگاه چاپگر:
همه چاپگر ها تقریبا اجزای یکسانی دارند، اما یکسری تفاوت بین چاپگر ها باعث می شود تا باز کردن آن ها کمی متفاوت باشد. درب های چاپگر را تا جایی که می توانید باز کنید تا کاغذ گیر کرده درون دستگاه را مشاهده کنید. اگر همچنان نتوانستید کاغذ را مشاهده کنید، از ادامه گام های ذکر شده اجتناب نموده و آن را به تعمیر کار چاپگر نشان دهید.
گام سوم، کاغذ را به آرامی و با دقت خارج کنید:
کاغذ را تا جایی که می توانید، در مسیر رفت آن کشیده و آن را خارج کنید. دلیل پافشاری روی آرام بیرون کشیدن کاغذ از دستگاه، آن است که اگر کاغذ را با سرعت بیرون بکشید، احتمال تکه تکه شدن کاغد و همچنین خرابی اجزای حرکت دهنده کاغذ در چاپگر بالا می رود. اگر در این حالت کاغذ در وضعیت بدی قرار داشت و بیرون کشیدن آن ممکن نبود، حتما از ادامه انجام این فرآیند خودداری کرده و به یک تعمیر کار چاپگر مراجعه کنید.
گام آخر
پس از خارج کردن کاغذ، بررسی کنید که کاغذ به صورت کامل خارج شده و همچنین فاقد سوراخ باشد، زیرا در صورت خروج ناقص، ممکن است تکه ای از آن کاغذ در دستگاه باقی مانده باشد و باید به تعمیر کار نشان داده شود؛ همچنین در صورت وجود سوراخ پس از خارج شدن کاغذ، امکان دارد درون دستگاه بست گیر کرده که در اینجا شما به یک مرکز سرویس کار پرینتر مجرب نیازمند دارید تا این مشکل را برای شما حل کند، زیرا بست ها ممکن است به اجزای داخلی دستگاه پرینتر آسیب زده باشند.
بعد از بررسی کاغذ و عدم مشاهده هر گونه مشکل، تمامی درب های دستگاه را مجدد ببندید. و چاپگر خود را روشن کنید، و منتظر بمانید تا چاپگر هیچ علامتی از قبیل چراغ چشمک زن و یا پیامی در رایانه متصل شده به آن نشان ندهد، اگر به این شکل بود، مشکل برطرف شده است و می توانید از چاپگر خود را روشن نمایید. اما اگر غیر از این باشد، ممکن است برای چاپگر شما مشکلی دیگری پیش آمده باشد که بهتر است آن را به یک تعمیر کار پرینتر حرفه ای نشان دهید.
آیا راهی برای جلو گیری از گیر کردن کاغذ وجود دارد؟
با رعایت نکات زیر، می توانید تا جای ممکن از این اتفاق جلوگیری کنید؛
1. سعی کنید از کاغذ های مرغوب استفاده کنید و از قرار دادن کاغذ های ضعیف و بی کیفیت در دستگاه جلوگیری کنید.
2. با استفاده از تنظیمات دستگاه در صورت وجود، ضخامت و نوع کاغذ قرار داده شده را برای چاپگر تعریف کنید.
3. دفترچه راهنمای همراه پرینتر ها بسیار مهم می باشند زیرا طرز نحوه کار با چاپگر را در آن توضیح داده است. حتما از کاغذهای تعریف شده توسط شرکت سازنده برای چاپگر استفاده کنید.
4. نگهدارنده های کاغذ یکی از مولفه های مهم برای هر دستگاه چاپگر به شمار می آیند که باید در بهترین حالت از آن ها استفاده کنید.
5. قبل از قرار دادن کاغذ در دستگاه چاپگر مورد نظر، حتما بررسی کنید که کاغذ، هیچ گونه تاخوردگی و یا اثر پارگی روی آن وجود نداشته باشد.
6. اگر در سازمان یا محل کار خود مجبور هستید از چاپگر هایی قدیمی استفاده کنید، ممکن است غلطک های موجود در آن ها بر اثر گذر زمان، دچار فرسودگی و از دست دادن کشش لازم برای دریافت کاغذ شده باشند. این امر در چاپگر موجب افزایش گیر کردن کاغذ در چاپگر خواهد شد.
7. لطفاً از کارتریج های باکیفیت استفاده کنید. کارتریج های بی کیفیت و متفرقه که امروزه در بازار به دلیل نوسانات قیمت ممکن وجود داشته باشد، نه تنها باعث گیر کردن کاغذ در چاپگر شما خواهد شد، بلکه کاغذ چاپ شده نیز از کیفیت مناسبی برخوردار نخواهد بود.
امیدواریم از مطالب گفته شده در بالا برای خارج کردن کاغذ گیر کرده درون پرینتر برای شما مفید واقع شده باشد. زیرا امروزه دانستن چنین اطلاعات مهم و کوچک باعث خواهد شد تا طول عمر دستگاه پرینتر شما افزایش پیدا کند. و کمتر دچار آسب شود.
پرسش و پاسخ