انواع چاپگرها - انتخاب پرینتر بر اساس نیاز

چاپگرها از جمله تجهیزات مورد نیاز ادارات و سازمان های بزرگ کوچک می باشند. هر کدام از چاپگرها با توجه به تکنولوژی که در ساخت آن به کار رفته است کاربرد مختلفی دارد. تامین رنگ دستگاه چاپگر نیز طبق همین تکونولوژی و سیستم طراحی دستگاه انجام می گیرد. قبل از خرید چاپگر باید آن ها را به خوبی بشناسید و با ویژگی های آن آشنا شوید. در این مطلب به معرفی انواع چاپگر و مزایا و معایب هر کدام می پردازیم.


شناخت کامل چاپگرها، قدم اول خرید پرینتر

اکثر افرادی که قصد خرید چاپگر دارند علاوه بر قیمت چاپگر عواملی دیگری همچون سرعت چاپ، صدای چاپگر، کیفیت چاپگر و ابعاد دستگاه برایشان اهمیت دارد. سازمان هایی که در آن ها تعداد زیادی کاغذ پرینت گرفته می شود بدون شک با خرید یک چاپگر معمولی و با سرعت کم خیلی زود به مشکل بر می خورند و نمی توانند نیاز شرکت را برآورده سازند. 
تولیدکنندگان انواع چاپگر، با شناخت کامل نیاز مشتریان، انواع گوناگونی از پرینترها را طراحی و روانه ی بازار کردند. از این رو می توان گفت شناخت هر چه بیشتر انواع چاپگرموجب  خریدی بهتر و به صرفه تر برای شما باشد.

 

ویژگی های پرینتر قبل از خرید


ویژگی های و مواردی که باید هنگام خرید پرینتر در نظر بگیرید:

همانگونه که گفته شد پرینترها در انواع گوناگونی طراحی و ساخته می شوند. پرینترها هر کدام دارای ویژگی منحصر به فردی هستند. از مهمترین این ویژگی ها که باید در زمان خرید پرینتر به آن توجه کنید شامل موارد زیر می باشد.

1- سرعت چاپ

به تعداد برگه هایی که یک پرینتر در دقیقه پرینت می گیرد سرعت چاپ می گویند. سرعت چاپ از جمله مواردی است که کاربر باید به آن توجه کند. زمانی که شما قصد خرید پرینتر خانگی دارید بعید است که سرعت بالای چاپ برای شما ملاک باشد. اما سازمان ها و اداره جاتی که تعداد صفحات بالایی را در دقیقه پرینت می گیرند باید به سراغ پرینتر های با سرعت بالا بروند. سرعت چاپ پرینترها را بر اساس فاکتوری به نام پی پی ام (PPM) تعیین می کنند. اینکه نوع پرینتر جوهر افشان یا لیزری باشد، رنگی باشد یا سیاه و سفید بر سرعت چاپ تاثیر دارد. 

لازم به ذکر است که سرعت چاپی که شرکت های سازنده اعلام می کند کمی از واقعیت به دور است. از این رو اگر این موضوع برای شما اهمیت دارد در هنگام خرید با استفاده از یک کرنومتر سرعت چاپ در دقیقه را محاسبه نمایید.  


2- کیفیت چاپ

کیفیت چاپ تصویر پس از پرینت گرفتن به دو عامل بستگی دارد: مارک پرینتر و نوع کاغذ 
این مورد برای کسانی که قصد چاپ تصویر رنگی دارند بیشتر اهمیت دارد. برخی افراد پس از مدتی از کیفیت پایین پرینتر شکایت دارند. این مشکل در بسیاری از موارد با کالیبره کردن پرینتر برطرف می شود. از دیگر نکاتی که سبب افزایش کیفیت پرینتر می شود می توان به پاک کردن گرد و غبار روی تونر، استفاده از فایل های با کیفیت، استفاده از کاغدهای مرغوب و مناسب با پرینتر، تنظیم سرعت چاپ، قرار ندادن پرینتر در مکان های خیلی گرم و  به روز رسانی پرینتر اشاره کرد.


3- رزولوشن پرینتر

به تعداد نقاطی که توسط چاپگر در هر اینچ مربع از صفحه ایجاد میشود رزولوشن یا وضوح تصویر یا تفکیک پذیری پرینتر می گویند. معمولا دقت چاپ پرینترها را  با دو عدد نشان می دهند که اولی مربوط به دقت چاپ در حالت افقی و عدد دوم مربوط به دقت چاپ در حالت عمودی است. اکثر پرینترهایی که امروزه تولید می شوند از رزولوشن 600*600 پشتیبانی میکنند که سبب ایجاد تصاویر با دقت قابل قبول در هنگام چاپ خواهد شد. این میزان پایین ترین مقدار می باشد. پرینترهای با کیفیت تر دارای رزولوشن 1200 می باشند.


4- صدای چاپگر

این مورد جز مواردی است که کمتر توسط خریداران مورد توجه قرار می گیرد. صدای چاپگرهای غیر ضربه ای کمتر از چاپگرهای فشاری ( ضربه ای ) می باشد.  چاپگرهای لیزری نیزصدای کمتری نسبت به چاپگرهای جوهر افشان دارند. 


5- سینی کاغذ پرینتر

برخی از پرینترها دارای سینی کاغد می باشند اما برخی دیگر فاقد سینی هستند. چنانچه تعداد کاغذهای چاپی زیاد باشد این موضوع نیز هنگام خرید پرینتر باید در نظر گرفته شود. 


6- ابعاد تصویر چاپ شده بر روی کاغذ

همه ی پرینترها قادر به چاپ تصویر بر روی تمام سطح کاغذ نیستند. یعنی لبه ی کاغذ را دست نخورده باقی می گذارند. اگر این موضوع برای شما اهمیت دارد محدوده  و ابعاد چاپی را هنگام خرید پرینتر در نظر بگیرید.

7- حافظه و فضای ذخیره سازی

شما می توانید با استفاده از حافظه،  فایل ها و اسنادی که قصد چاپ مجدد آن را دارید در هارد دیسک ذخیره نمایید و هر زمان که به چاپ مجدد آن ها نیاز داشتید به راحتی  و در کمترین زمان آن را چاپ کنید. حافظه های بیشتر به معنای اجرای بیشتر دستورات مربوط پرینت می باشد.

8- طول عمر پرینتر

هر چه یک پرینتر تعداد صفحات بیشتری را چاپ کند قائدتا طول عمر بیشتری دارد. از آنجا که کارتریج های پرینتر پس از مدتی نیاز به تعویض دارند بنابراین برای خرید پرینتر باید طول عمر کاتریج انواع پیرنتر را نیز در نظر بگیرید.


9- هزینه ی تعویض کارتریج

طول عمر یا میزان کارکرد کارتریج پرینتر چقدر است؟

از آنجا که کارتریج ها از مهمترین قطعات پرینتر هستند و پس از مدتی نیاز به تعویض دارند باید در هنگام شناخت انواع پرینتر به شناخت کارتریج ها و هزینه ی تعویض آن ها نیز توجه کرد. چه بسا در برخی مواقع شما یک پرینتر ارزان قیمت خریداری می کنید اما پس از مدتی پی می برید که پرینتر در مدت کوتاهی نیاز به تعویض کارتریج دارد و هزینه ی بالایی را شامل می شود. از این رو اگر به دنیال یک خرید مقرون به صرفه هستید به این نکته توجه فرمایید.
افزایش عمر کارتریج: از جمله روش های افزایش عمر کارتریج می توان به پرینت گرفتن با رزولوشن پایینتر و یا استفاده از حالت صرفه جویی در تونر (در صورت وجود در دستگاه) اشاره کرد.

آیا می دانید کارتریج های G&B تا سه برابر بیشتر چاپ می کنند؟

 

انواع چاپگر از نظر رنگ

پرینتر سیاه و سفید

جوهر یا تونر این پرینترها به رنگ مشکی می باشد. اگر تنها هدف شما از خرید پرینتر چاپ متن است بهتر است این پرینتر را انتخاب کنید. 

پرینتر رنگی

پرینترهای رنگی دارای جوهر یا تونر رنگی می باشند از این رو برای چاپ عکس مناسب میباشند.
حال که با انواع اصطلاحات و ویژگی های پرینترها آشنا شدید به معرفی انواع پرینتر و مزایای و معایب آن ها می پردازیم.

شناخت انواع پرینتر

برخی از چاپگرهای ضربه ای بر روی نوار، رنگی ایجاد می کنند که سبب چاپ تصویر میگردد. به این چاپگرها چاپگر ضربه ای می گویند. اما چنانچه از این سیستم در طراحی تولید چاپگر استفاده نشده باشد به آن غیر ضربه ای یا غیر فشاری می گویند. در ابتدا به معرفی انواع پیرنتر غیر ضربه ای می پردازیم: 

پرینترهای جوهر افشان و لیزری

از جمله پرکاربردترین پرینترهایی که در شرکت ها، اداره جات، سازمان ها و حتی عکاسی ها استفاده می شود پرینترهای لیزری و جوهرافشان می باشند. شناخت این دو پرینتر می تواند شما در خرید پرینتر مورد نیازتان یاری کند. از مهمترین تفاوت این دو پرینتر موادی است که از آن برای چاپ تصویر استفاده می شود. 

پرینتر جوهر افشان

از آنجا که در زمان چاپ تصویر هیچ فشاری بر روی کاغذ توسط چاپگر وارد نمی شود این پرینتر جزو پرینترهای غیر فشاری و ضربه ای قرار می گیرد. شما پس از خرید این پرینترها به کاتریج های جوهری نیاز خواهید داشت. کارتریج محلی برای ذخیره سازی جوهر در دستگاه پرینتر می باشد.  در این پرینترها پس از فرستاده شدن سیگنال به دستگاه، مقداری جوهر از کاتریج آزاد شده و سبب چاپ تصویر خواهد شد.


طول عمر کارتریج های پیرنتر جوهر افشان: کارتریج این پرینترها پس از مدت کوتاهی نیاز به تعویض دارند.یکی از دلایلی که شما را مجبور به تعویض کارتریج می کند خشک شدن آن است. چنانچه شما از دستگاه استفاده نکنید جوهر داخل دستگاه خشک شده و در این صورت نیاز به تعویض کارتریج خواهید داشت.


از دیگر مشکلات چاپگرهای جوهر افشان در زمان جذب جوهر توسط کاغذ است. هر چه جوهر راحتر جذب کاغذ شود سبب کاهش کیفیت و روشن تر شدن رنگ ها در پرینتر جوهر افشان رنگی می شود، و اگر جوهر در مدت زمان بیشتری جذب شود سبب  ایجاد لکه هایی برجسته در سطح کاغذ می گردد.

تفاوت پرینترهای جوهر افشان رنگی و سیاه و سفید

پرینتر های جوهرافشان سیاه و سفید تنها یک کارتریج به رنگ مشکی دارند اما مدل رنگی این پرینترها دارای حداقل سه رنگ آبی، سبز و قرمز می باشند. ترکیب این سه رنگ در مواردی می تواند عکس های شما را با بهترین کیفیت  چاپ نماید. برخی از پرینترها از ترکیب این سه رنگ استفاده می کند تا دیگر نیازی به جوهر مشکی در کارتریج نباشد. اما این مدل پرینترها در مدت زمان کمتری نیاز به کارتریج خواهند داشت. از این رو بهتر است در کنار این سه رنگ از رنگ مشکی نیز در کارتریج پرینتر استفاده شده باشد.

نکته ی دیگری که باید در زمان خرید پرینتر رنگی به آن توجه کرد این است که برخی پرینترها این امکان رادارند که در صورت تمام شدن یک رنگ بتوانید آن را به تنهایی تعویض نمایید. اما برخی دیگر این امکان را ندارند و ناچارید در صورت تمام شدن یک رنگ در کارتریج تمامی رنگ های آن را تعویض کنید از این رو هزینه ی خرید کارتریج برای شما مقرون به صرفه نخواهد بود.  

مزایای پرینتر جوهر افشان:

  • مناسب برای چاپ تصاویر رنگی با رزولوشن بالا
  • چاپ عکس با کیفیت بالا
  • ابعاد کم و کوچک
  • مناسب برای مصارف خانگی و اداره جات کوچک
  • مناسب برای چاپ تصویر بر روی انواع کاغذ( گلاسه، پارچه و کاغذهای هنری) 
  • سرعت چاپ متوسط ( حدود 16 برگه در دقیقه)
  • قیمت پایین دستگاه نسبت به پرینترهای لیزری

معایب پرینترهای جوهرافشان

  • نیاز به خرید کارتریج در مدت زمان های کوتاه  
  • هزینه ی بالای کارتریج و تمام شدن زود هنگام آن
  • سرعت چاپ کمتر از پرینترهای لیزری

پرینتر لیزری

این پرینترها به دو دسته ی پرینتر تک رنگ و رنگی تقسیم بندی می شود. شما پس از خرید این پرینترها به کارتریج های تونری نیاز خواهید داشت. تونر در پرینترهای لیزری همچون جوهر در پرینترهای جوهرافشان می باشد. با این تفاوت که تونرها پودرهای از جنس پلیمر می باشند. سازو کار پرینتر لیرزی به این صورت است که ابتدا کاغذ پس از فرستاده شدن سیگنال دستگاه وارد شده و در زیر غلطکی قرار می گیرد. قراگیری بارهای الکتریکی توسط غلطک طبق الگوی فرستاده شده  بر روی کاغذ انجام می گیرد تا آن را برای چاپ آماده سازد. پودرهای تونری از جنسی هستند که به این بارهای الکتریکی چسبیده و در گرما و فشار بر روی کاغذ ذوب می شوند.

 

 

نقش درام در پرینترهای لیزری

درام برای تمامی قسمت های فرآیند چاپ مهم است. نحوه ی چاپ به این صورت است که  لیزر پرینتر به درام ضربه میزند و قطبیت بار استاتیک و معناطیسی بخشی از درام را معکوس مینماید. در مرحله ی بعد درام بر روی تونر میغلتد و نهایتاً درام بر روی کاغذ میغلتد و تونر به صورت گرم شده بر روی کاغذ قرار میگیرد.

کارتریج پرینترهای لیزری

تونر داخل کارتریج این پرینترها به دلیل اینکه از جنس پودر هستند خشک نمی شود. از این رو در صورت عدم استفاده هیچ نگرانی جهت غیر قابل استفاده شده کارتریج نخواهد بود.
یکی از مهمترین نکاتی که باید آن را در نظر داشته باشید مقرون به صرفه بودن خرید پرینتر لیزری می باشد. این در صورتی است که این پرینترها از پرینترهای جوهرافشان ارزانتر می باشند. در برخی مواقع فروشندگان به شما می گویند که خرید پرینترهای جوهرافشان برای شما ارزانتر تمام خواهد شد. فروشنده با این پیشنهاد می تواند سود بیشتری از فروش کارتریج های جوهری ببرد. 

مزایای پرینتر لیزری:

  • مناسب برای ادارات و سازمان های مختلف
  • مناسب برای چاپ نامه های حرفه ای
  • کیفیت بالای چاپ متن و اسناد
  • امکان چاپ چند هزار صفحه با یک کارتریج
  • هزینه ی ارزان چاپ به ازای هر صفحه 
  • عدم مشکل پخش شدن جوهر
  • نیاز به تعمیرات کمتر
  • چاپ ضد آب
  • چاپ تصاویر رنگی با کیفیت متوسط

معایب پرینتر های لیزری

  • عدم قابلیت چاپ تصاویر رنگی با کیفیت بسیار بالا
  • ابعاد و وزن بالا
  • عتدم پشتبانی از انواع کاغذ در جنس های مختلف
  • گران تر بودن دستگاه نسبت به پرینتر جوهر افشان

چاپگر حرارتی:

این چاپگرها برای کاربرد خاص می باشد.نمی توان از هر کاغدی در این پرینترها استفاده نمود. این مدل چاپگرها نیاز به جوهر ندارند اما نیاز به کاغذی دارد که در مقابل حرارت حساس می باشد و واکنش نشان دهد. از مهمترین کاربرد این پیرنترها در فروشگاهها ، هایپرها ، رستوران ها، مراگز نوبت دهی ، کیوسکها ، بانکها و ... میباشد. این پرینتر با نام های دیگری همچون پیرنتر حرارتی، پرینتر صدور قبض ، پرینتر صدور فیش ، پرینتر صندوق ، فیش پرینتر ، مینی پرینتر ، همچنین ترمال پرینتر نیز می شناسند.
مزایا:

  • عدم نیاز به کارتریج
  • کیفیت چاپ عالی و واضح
  • قابلیت اطمینان بالا
  • هندلینگ آسان
  • هزینه های تعمیر و نگهداری کمتر
  • کیفیت چاپ مداوم
  • چاپ با سرعت بالا
  • بارگیری آسان کاغذ

معایب 

کاغذها  نمی توانند در معرض نور خورشید یا گرمای زیاد باشند زیرا نوشته ها پاک می شود.

از هر کاغذی در این پرینتر ها نمی توان استفاده کرد

معرفی انواع چاپگرهای ضربه ای یا فشاری

  • چاپگر چرخ آفتابگردان ( Daisy Wheel Printer )
  • چاپگر ماتریس نقطه ای یا سوزنی ( Dot Matrix Printer )
  • چاپگر زنجیره ای ( Chain Printer )
  • چاپگر استوانه ای ( Drum Printer )

معرفی چاپگر آفتابگردان

اساس کار این چاپگرها چیزی شبیه به ماشین تحریر می باشد. تفاوت اصلی این چاپگر با ماشین تحریر گوی آن است. در ماشین های تحریر از گوی استفاده می گردد، اما در این پیرنترها  حروف بر روی چرخی مسطح واقع شده که چیزی شبیه به گل آفتابگردان است. هر کدام از شاخه ها در این گل آفتابگردان دارای یک حرف است. در زمان چاپ این چرخ گردش می کند و تمامی حروف مورد نظر با ضربه ی چکش بر روی کاغذ درج می گردد.البته این پرینترها دیگر رایج نیستند و از آن ها استفاده ای نمی شود. 
مزایا:

  • هزینه ی پایین دستگاه

معایب:

  • سرعت پایین چاپ
  • صدای زیاد دستگاه چاپ

معرفی چاپگر ماتریس نقطه ای یا سوزنی 

این چاپگر ها به طور کامل از رده خارج نشده اند. فرآیند چاپ در این پرینترها بسیار ساده است. در این چاپگر حروف با نقاط کوچکی به وجود می آیند. این نقاط از برخورد سوزن های باریکی به نام  Pin  با  Ribbon  و کاغذ شکل می گیرد. تعداد پین های هدهای ارزان قیمت 9 و نمونه های گران قیمت 18 و یا 24 پین می باشد. 
مزایا:

  • هزینه ی پایین دستگاه
  • هزینه چاپ پایین نسبت به سایر چاپگرها
  • هزینه نگهداری پایین
  • مورد استفاده در شرایط کثیف و گرم مانند محیط های صنعتی 

معایب:

  • وضوح پایین چاپ
  • سرعت پایین چاپ
  • صدای زیاد دستگاه

معرفی چاپگر زنجیره ای 

این نوع چاپگرها دارای زنجیره و یا تسمه ای می باشند که حروف به صورت برجسته روی آن تعبیه شده است. به طور متوسط این چاپگرها سرعتی معادل 2400 خط در دقیقه دارا می باشند.

مزایا:

  • کیفیت بالای چاپ
  • سرعت بالای دستگاه

معایب:

  • وزن بالای دستگاه
  • پر سرو صدا
  • نیاز به مراقبت و روغنکاری

معرفی چاپگر استوانه ای 

مکانیسم چاپ در این چاپگرها چیزی شبیه چاپگرهای زنجیره ای می باشد ، با این تفاوت که کاراکترها به جای آنکه بر روی تسمه قرار داشته باشند بر روی یک استوانه تعبیه شده اند.

پرسش و پاسخ

سوالات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگزارید.
سایت در حال به روزرسانی است: مشاوره و خرید: ۴۵۴۱۲۰۰۰-۰۲۱